Μυϊκός πόνος και αποκατάσταση μετά τον τοκετό

Οι ηλεκτρικοί παλμοί εξόδου αυτού του προγράμματος είναι χαμηλής έντασης, εφαρμοζόμενοι κατευθείαν σε μύες των άνω και κάτω άκρων με πυκνή νεύρωση και επομένως επιρρεπείς σε μυϊκό τέτανο που μπορεί να προκληθεί από υπερδιέγερση. Το πρόγραμμα μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία και για την ενδυνάμωση των μυών της ράχης και για προβλήματα μετά την εγκυμοσύνη.
Το ειδικό πρόγραμμα βοηθάει στην αναγγένηση και σύσφιξη των μυών και συνδετικών ιστών που έχουν καταπονηθεί κατά την εγκυμοσύνη. Οι κοιλιακοί μύες για παράδειγμα σε αυτή την περίπτωση επανακτούν σύντομα τον αρχικό τους τόνο και σχήμα με αυτό το πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια του θηλασμού, η τεχνολογία EMS δεν συνίσταται γιατί ενδέχεται να προκαλέσει αλλαγές στα επίπεδα γαλακτικού οξέος, που με τη σειρά τους αλλάζουν τη γεύση και σύσταση του μητρικού γάλατος. Αυτό οφείλεται όχι στην εκγύμναση των θωρακικών μυών, αλλά στην έντονη άσκηση όλου του σώματος (το φαινόμενο αυτό ισχύει για κάθε μορφή άσκησης, όχι μόνο για το EMS). Στο στάδιο του θηλασμού όπου το μωρό αρχίζει να λαμβάνει στερεά τροφή, ένα πιο ήπιας έντασης πρόγραμμα άσκησης μπορεί να προταθεί. Μετά το θηλασμό η ένταση των προπονήσεων μπορεί σταδιακά να αυξηθεί και η τεχνολογία E-Fit να συμβάλλει σημαντικά στην επαναφορά της κατάστασης του σώματος πριν την εγκυμοσύνη μέσα σε σύντομο χρόνο. Τα βέλτιστα αποτελέσματα παρατηρούνται με τη σταδιάκη αύξηση της έντασης των προπονήσεων.